Huis kopen Nijmegen

Gaat u een huis kopen in Nijmegen? Plus Makelaardij kan u bijstaan bij deze grote en bijzondere stap. Onze specialisten helpen u, luisteren naar uw behoeften, wensen en voorkeuren. Daarnaast combineren we onze persoonlijke benadering met onze kennis van de huizenmarkt en onze bouwkundige expertise. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken in deze mooie fase.

Huis kopen Nijmegen

Hoe zorgen we dat u een huis kunt kopen in Nijmegen?

Voordat u daadwerkelijk op zoek gaat of een huis gaat kopen in Nijmegen, is het verstandig om u financieel te laten adviseren. De financiële mogelijkheden die hieruit komen (zoals welk bedrag u kunt lenen en toekomstige maandlasten), maken dat u weet waar u aan toe bent.

Kantoor Nijmegen erkend als NVM vestiging

Plus Taxaties breidt haar dienstverlening uit en gaat nu verder onder de naam Plus Taxaties & Makelaardij. Op 1 maart 2023 opende het bedrijf officieel haar deuren in het centrum van Nijmegen. De organisatie heeft als doel particulieren te ontzorgen bij het aan- en verkoopproces van woningen, alsmede bij het taxeren van woningen.

Refentie-onderzoek

Huis kopen Nijmegen

Wij vergelijken uw wensen met het beschikbare aanbod op de woningmarkt, om zo een realistische waarde te bepalen. Onze verkoopmakelaars houden rekening met al uw voorkeuren, zoals een grote tuin, open keuken of een rolstoelvriendelijke opgang.

Geschikte huis kopen in Nijmegen

Als duidelijk is welk bedrag u maximaal uit kunt geven aan een koopwoning in Nijmegen, kan de zoektocht beginnen. Er zijn verschillende partijen waarbij u kunt zoeken naar huizen. Denk bijvoorbeeld aan Funda of het uitbesteden bij een aankoopmakelaar. Hier helpen wij u graag bij. Zo kunt u genieten van het proces en zorgen wij ervoor dat uw toekomstige woning in Nijmegen volledig bij u past.

Huis kopen Nijmegen

Waar moet u op letten tijdens bezichtigingen van koopwoningen in Nijmegen?

Er zijn veel punten die u in acht moet houden als u een huis gaat bezichtigen. Zo besteden veel huiseigenaren veel tijd aan het interieur, maar kan de buitenkant vaak vergeten worden. Het is daarom van groot belang om te weten in welke staat de woning verkeert. Vraag naar de conditie van het dak, de kozijnen, vloeren en de muren.

Tegenwoordig is het ook erg belangrijk om te weten of het huis goed geïsoleerd is en welk energielabel daarbij past. Of het huis ook groene energie opwekt door middel van zonnepanelen of een warmtepomp, zijn overwegingen die u mee kunt nemen in het kopen van het huis.

Huis kopen Nijmegen

Extra onderzoek bij een huis te koop Nijmegen

Tijdens de bezichtiging kunt u verschillende vraagstukken voorleggen. Daarnaast kan het slim zijn om extra onderzoek uit te laten voeren door middel van een bouwkundige keuring. Hiermee voorkomt u dat u belangrijke details over het hoofd ziet.

Bij Plus Makelaardij doen we altijd ons best om ervoor te zorgen dat eventuele gebreken aan een woning vóór de aankoop bekend worden gemaakt en worden verantwoord. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen van een huis en nemen extra maatregelen om ervoor te zorgen dat u precies weet wat u krijgt. Naast het laten uitvoeren van alle inspecties door gecertificeerde experts, zorgen wij ook voor extra bezichtigingen om eventuele problemen op te sporen.

Een wensenlijst maken voordat u een huis gaat kopen in Nijmegen, is een erg slim idee. Hiermee brengt u in kaart wat uw behoeften zijn, waar u op zou hopen en wat echt belangrijk is. Door dit op te schrijven, kunt u gericht zoeken naar panden die in uw straatje passen.

Onze makelaars

Huis kopen Nijmegen

Rosa Baake

Makelaar KRMT

+31 (6) 38 94 63 92

rosa@plus-makelaardij.com

huis kopen nijmegen

Koopovereenkomst ondertekenen

Zodra u het perfecte huis hebt gekozen, zorgen wij ervoor dat er een officiële koopovereenkomst wordt ondertekend. Dit document beschrijft alle details van de verkoop en bevat belangrijke informatie over uw rechten en verantwoordelijkheden als koper. Wij zorgen ervoor dat alle onderdelen van de overeenkomst door beide partijen worden begrepen voordat alles wordt afgerond.

Een koopovereenkomst bevat doorgaans informatie zoals de aankoopprijs, betalingsvoorwaarden, afsluitdatum en ontbindingsvoorwaarden. Het moet ook details bevatten over eventuele verplichtingen die aan het onroerend goed verbonden zijn, zoals pandrechten of andere lasten. De koopovereenkomst schetst ook de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om de verkoop geldig en juridisch bindend te maken.

Huis kopen Nijmegen

Huis financieren

Als het bod geaccepteerd is, moet u hierna de financiering rond maken. Hier kunt u een hypotheek voor afsluiten. Er zijn erg veel hypotheekverstrekkers. Een hypotheekadviseur vergelijkt voor u de verschillende mogelijkheden en zoekt welke het beste bij u past. De aanvraag van een hypotheek duurt gemiddeld 4 tot 8 weken.

Met de huidige regelgeving is het mogelijk om 100% van de waarde van het huis te financieren met een lening. Bijkomende kosten moet u zelf dragen. Daarom is het erg belangrijk goed in kaart te brengen hoeveel eigen vermogen u nodigt heeft.

Huis kopen Nijmegen

Definitief een huis kopen in Nijmegen

Als de hypotheek geregeld is, de bedenktijd is verstreken en er geen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn, heeft u officieel een huis in Nijmegen gekocht. De volgende stap is de overdracht. Voor de overdracht inspecteert u altijd of de woning nog in de afgesproken staat is. Als dit het geval is, betaalt u de koopsom en overige kosten bij de notaris. De laatste stap is de akte van levering tekenen. Hierna staat de koopwoning in Nijmegen op uw naam en in het kadaster.

Huis kopen Nijmegen

Bijzondere huizen te koop Nijmegen

Wanneer u op zoek bent naar een pareltje, kunnen we u helpen deze te vinden. Bij Plus Makelaardij zorgen we altijd voor een ruime keuze aan bijzondere woningen te koop Nijmegen. Wij bieden alles van moderne appartementen, jaren 30-woningen, traditionele villa’s en historische panden. Ongeacht uw budget of stijl, zal ons team u helpen de perfecte woning te vinden die aan uw wensen voldoet.

Ons team zal er met man en macht voor zorgen dat u de perfecte koopwoning in Nijmegen bemachtigt. Wij zorgen voor al het papierwerk en garanderen dat u een eerlijke deal krijgt voor uw droomhuis. Onze ervaren makelaars staan tijdens het gehele proces voor u klaar.

Veelgestelde vragen over huizen kopen in Nijmegen

Wanneer u nog niet eerder een huis hebt gekocht, dan komt er veel op u af. Om het traject wat u samen met ons zal doorlopen makkelijker te maken, hebben we onderstaand de veelgestelde vragen uitgeschreven.

Wat doet een makelaar?

Een aankoopmakelaar bemiddelt bij de aankoop van huizen en woningen. Als u een woning wilt kopen, dan kan een aankoopmakelaar u helpen bij het inplannen van bezichtigingen en het onderhouden van het contact met de andere partij. Daarnaast kan een aankoopmakelaar in Nijmegen u begeleiden bij het opstellen van contractuele/juridische documenten en wanneer de onderhandeling is voltooid, helpen bij de definitieve aankoop van uw woning.

Welke stappen moeten we zetten voordat we een huis kunnen kopen?

Een huis kopen is een lang maar leuk proces. Er moeten veel stappen ondernomen voordat voordat de koop definitief rond is. Denk aan financieringsadvies, bezichtigingen, onderhandelingen, het aanvragen van een hypotheek en uiteindelijk de definitieve verkoop. We staan u graag bij in dit proces.

Waarom maakt u een goede keuze als u ons kiest als makelaar in Nijmegen?

Kiest u voor Plus Makelaardij in Nijmegen? Dan kunt u er zeker van zijn dat u een juiste keuze maakt. Door onze betrokkenheid en persoonlijke communicatie begeleiden we u door het gehele proces van aankopen, verkopen, taxeren en waardebepaling van uw pand. Ons team van toegewijde professionals in Nijmegen zetten zich volledig in uitstekende ervaring en hoogwaardig advies. We zijn op de hoogte van de lokale marktomstandigheden, trends in de huizenverkoop en onderhandelingsstrategieën om ervoor te zorgen dat we u altijd de beste deal kunnen geven.