Appartement Nijmegen

Wonen in een appartement in Nijmegen is een zeer populaire keuze. Met veel karakteristieke mooie herenhuizen biedt een appartement zowel het luxe als het genot van de stad. Wanneer u opzoek gaat naar een appartement in Nijmegen helpen onze makelaars u graag verder. Met jaren lange kennis van de Nijmeegse-woningmarkt vinden wij het perfecte plekje voor u.

Appartement Nijmegen

Een appartement in Nijmegen, hoe doe je dat?

De woningmarkt is een markt die zich snel ontwikkelt. Het is verstandig om financieel advies in te winnen op te bepalen wat u eventueel kunt lenen en wat hier de maandelijkse kosten van zijn. Hierdoor heeft u een beeld en wij een budget waarmee wij kunnen gaan zoeken. Als u wilt huren is dit een stuk gemakkelijker. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met een van onze makelaars.

Kantoor Nijmegen erkend als NVM vestiging

Plus Taxaties breidt haar dienstverlening uit en gaat nu verder onder de naam Plus Taxaties & Makelaardij. Op 1 maart 2023 opende het bedrijf officieel haar deuren in het centrum van Nijmegen. De organisatie heeft als doel particulieren te ontzorgen bij het aan- en verkoopproces van woningen, alsmede bij het taxeren van woningen.

Refentie-onderzoek

Wij vergelijken uw wensen met het beschikbare aanbod op de woningmarkt, om zo een realistische waarde te bepalen. Onze makelaars houden rekening met al uw voorkeuren, zoals een balkon, open keuken en de aanwezigheid van een lift.

Welk appartement in Nijmegen past bij u?

Nijmegen is een stad met veel gezichten. Denk hierbij aan het oude stadscentrum, de oranjesingel, Keizer Karelplein en wijken als Nijmegen Oost en Bottendaal. Iedere wijk heeft haar eigen karakter en bouwstijl. Kiest u liever een voor herenhuis of voor een nieuwbouw appartement in Nijmegen?

Appartement Nijmegen

Een appartement in een herenhuis in Nijmegen

De appartement in een Nijmeegs herenhuis wordt gekenmerkt door de hoge plafons en hoge ramen. Dit geeft niet alleen een prachtig lichtinval, ook zorgt dit voor een lichte leefomgeving. De hal van deze herenhuizen hebben vaak een ruim opgezette en statige trappenhuizen.  De buitenkant wordt gekenmerkt door een gevel met versieren en ornamenten. Dit is veelal in een neostijl zoals neogotiek of neoclassicisme.

Appartement Nijmegen

Een nieuwbouw appartement Nijmegen

Daarnaast is ook veel nieuwbouw beschikbaar. Dit is veelal in de wijken rondom het centrum. De nieuwbouw appartementen in Nijmegen zijn herkenbaar aan de open indeling van woonkamer, eetkamer en keuken. Dit geeft het appartement een open ruim karakter. Daarnaast zijn deze appartementen vaak voorzien van een balkon in combinatie met grote ramen. Genieten van de zon op het balkon of het aanleggen van een kruidentuin op hoogte.

Onze makelaars

Appartement Nijmegen

Rosa Baake

Makelaar KRMT

+31 (6) 38 94 63 92

rosa@plus-makelaardij.com

Appartement Nijmegen

Een appartement kopen

Na de bezichtiging en eventuele bouwkundige keuring bent u overtuigd: dit is het appartement dat bij uw past. De vervolgstap is het ondertekenen van de officiële koopovereenkomst. Hierin staat alle details van het de (ver)koop. Denk hierbij aan zaken als: prijs, betalingsvoorwaarde, ontbindingsvoorwaarden en eventuele rechten en verantwoordelijkheden. Mochten er hierbij vragen ontstaan, dan kijkt uw makelaar graag mee.

Appartement Nijmegen

Appartement financieren

Het financieren van een appartement in Nijmegen kan via verschillende hypotheekverstrekkers. Wij adviseren om te zoeken naar een partij die bij u past en welke goede voorwaarde biedt. De aanvraag van een hypotheek duurt gemiddeld 4 tot 8 weken.

Het is mogelijk om de gehele som van het appartement te financieren met een hypotheek. Echter moet u zelf de bijkomende kosten betalen. Het is dan ook belangrijk duidelijk in kaart te hebben hoeveel eigen vermogen u hiervoor nodig heeft.

Appartement Nijmegen

Uw appartement in Nijmegen

De hypotheek is geregeld, er zijn geen aanvullende voorwaarden en de bedenktijd is verstreken. Gefeliciteerd, u bent de trotse eigenaar van een appartement in Nijmegen. Dan wordt het tijd voor de overdracht. Een laatste controle of alles nog in de staat is zoals afgesproken is en dan wordt de aankoopsom betaalt. Na betaling ontvangt u de akte van levering en wordt het appartement op uw naam ingeschreven in het kadaster.

Veelgestelde vragen over appartement Nijmegen

Wanneer u nog niet eerder een appartement hebt gekocht, dan komt er veel op u af. Om het traject wat u samen met ons zal doorlopen makkelijker te maken, hebben we onderstaand de veelgestelde vragen uitgeschreven.

Wat doet een makelaar?

Een aankoopmakelaar bemiddelt bij de aankoop van appartementen en woningen. Als u een appartement wilt kopen, dan kan een aankoopmakelaar u helpen bij het inplannen van bezichtigingen en het onderhouden van het contact met de andere partij. Daarnaast kan een aankoopmakelaar in Nijmegen u begeleiden bij het opstellen van contractuele/juridische documenten en wanneer de onderhandeling is voltooid, helpen bij de definitieve aankoop van uw woning.

Welke stappen moeten we zetten voordat we een appartement kunnen kopen?

Een appartement kopen is een lang maar leuk proces. Er moeten veel stappen ondernomen voordat voordat de koop definitief rond is. Denk aan financieringsadvies, bezichtigingen, onderhandelingen, het aanvragen van een hypotheek en uiteindelijk de definitieve verkoop. We staan u graag bij in dit proces.

Waarom maakt u een goede keuze als u ons kiest als makelaar in Nijmegen?

Kiest u voor Plus Makelaardij in Nijmegen? Dan kunt u er zeker van zijn dat u een juiste keuze maakt. Door onze betrokkenheid en persoonlijke communicatie begeleiden we u door het gehele proces van aankopen, verkopen, taxeren en waardebepaling van uw pand. Ons team van toegewijde professionals in Nijmegen zetten zich volledig in uitstekende ervaring en hoogwaardig advies. We zijn op de hoogte van de lokale marktomstandigheden, trends in de huizenverkoop en onderhandelingsstrategieën om ervoor te zorgen dat we u altijd de beste deal kunnen geven.